Skip to content

Duurzaamheid

Wist je dat…

Poké Perfect is een familiebedrijf, gerund door drie broers en zussen.

Bij ons kan je kiezen voor een sustainabowl in plaats van een wegwerpverpakking. Jij krijgt tegen betaling van statiegeld een glazen bak mee naar huis en krijgt dat bedrag weer terug als je hem terugbrengt!

Wij bieden herbruikbare eetstokjes aan, gemaakt van bamboe en ze kunnen in de vaatwasser. Zo bieden wij iedereen de kans om bewuste keuzes maken.

We houden ons voedselgebruik nauwlettend in de gaten en bestellen onze ingrediënten dagelijks. Dit doen we om lekkere versheid te garanderen, maar ook om voedselverspilling te voorkomen.

We werken samen met de app Too Good To Go, waar je maaltijden kunt redden met korting zodat ze niet verloren gaan en weggegooid worden.

We kopen bij zoveel mogelijk lokale boeren. Zo worden onze cherrytomaten geteeld in Amsterdam bij Kwekerij Osdorp. Hier creëren ze sociale duurzaamheid door zorgvragers een baan, een warme maaltijd en onderwijs te bieden. De ongelooflijk frisse smaak van de tomaten komt omdat ze biologisch zijn, wat betekent dat ze zonder pesticiden worden gekweekt.

 
De quinoa die we serveren, wordt om de hoek – in Flevoland – geplant en geoogst. Het bedrijf wordt geleid door een vader en zijn zoon, die met recht trots mogen zijn op hun uitstekende product en service. Je kunt de quinoa bij onze vestigingen kopen om thuis mee te koken.

In het zomerseizoen (april-okt) wordt 70% van onze groenten en fruit geproduceerd in Nederland en meer dan 25% daarvan wordt biologisch geteeld en geoogst. In het winterseizoen worden de meeste geïmporteerd uit Spanje. Zowel Poké Perfect als onze leveranciers streven ernaar om dit aantal de komende jaren enorm te verhogen.

Veel van de door ons gebruikte producten hebben een speciaal keurmerk. Zo heeft onze ananas het ‘Rainforest Alliance’ keurmerk. Deze alliantie staat sterk voor arbeidsomstandigheden, het milieu en het behoud van het regenwoud. Onze avocado’s hebben een ‘For life’ -teken: dit betekent dat het energieverbruik, lucht- en waterverontreiniging wordt geminimaliseerd en dat natuurlijke ecosystemen worden beschermd. Daarnaast zijn onze mango’s en avocado’s Fairtrade.

Op kerstavond schenken we al onze producten aan een daklozenopvang, zodat ze daarmee een heerlijk kerstdiner kunnen koken.

We zijn actief op zoek naar manieren om ons afval te verminderen en te recyclen. We proberen ook manieren te vinden om het plastic dat we gebruiken te hergebruiken en om nieuwe producten te maken.
Heb jij tips voor ons hoe we duurzamer kunnen worden, of hoe we op verschillende aspecten kunnen verbeteren? Of heb je iets anders dat je aan ons kwijt wil?

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de site zo soepel mogelijk draait en jij de beste ervaring krijgt!