Overslaan naar inhoud

Ons verhaal

Poké Perfect is een familiebedrijf dat werd opgericht door broer en zus Gerrit Jan en Quinta Witzel. Zij groeiden op in Nieuw-Vennep in een gezin van 5 kinderen. Na het afronden van de middelbare school verhuisde Gerrit Jan naar Amsterdam om een opleiding business school te doen en vertrok Quinta naar het buitenland om als fulltime model de wereld te ontdekken.

Quinta woonde in die tijd een aantal jaar in New York. Aangezien haar appartement geen keuken had, at ze eigenlijk altijd buiten de deur. En ze ontdekte hoe gezond en gevarieerd het aanbod van New York kon zijn op het gebied van gezonde, lekkere en gevarieerde voeding. Van saladebars, deli’s tot plekken waar je verse sappen kon bestellen; ze kon elke dag buiten de deur gezond en lekker eten.

Bij terugkomst in Nederland ging ze op zoek naar soortgelijke adresjes en kwam ze erachter dat deze er niet waren. Zelfs in het internationale Amsterdam waren er maar weinig plekken waar je terecht kon voor een snelle hap die duurzaam en gezond was. Toen ze dit besprak met Gerrit Jan bleek dat hij dit aanbod ook miste. Samen besloten ze er iets aan te doen.

Het idee van Poké Perfect was daarmee geboren: een voedingsconcept voor snel, gezond eten met duurzame, verse producten.

Dus wat is poké?

Poké (uitgesproken als pokay) is een traditioneel Hawaiiaans gerecht, oorspronkelijk bestaande uit sushirijst, rauwe vis en verschillende toppings geserveerd in een kom. Je zou het eigenlijk kunnen omschrijven als sushi in een kom. Maak je geen zorgen als je geen fan bent van rauwe vis. Er zijn genoeg andere opties waar je uit kunt kiezen.

Pers & Media